Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

2011.07.05

2011. július 7. csütörtök

14:00 – Királyi menet – Visegrád város Fő utcáján a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben láthatók a cseh király és fia, a morva őrgróf, bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A menetet kíséri hazai és külhoni előkelők, lovagok, katonák sokasága.

Királyi palota, Lovagi tornapálya

15:00 – 16:30 Lovagi torna - A torna során több száz lovag küzd meg. Csehországból, Bajorországból, Itáliából, Lengyelországból, Felvidékről egymással és a magyar király Szent György lovagjaival. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A királyi solymászok, a gyönyörű udvarhölgyek, a számszeríjászok, itáliai zászlósok, lovasbemutatók és más látványosságok szórakoztatják a királyokat és nagyszámú nézősereget. 16:30 – 17:30 Élősakk 12:00 – 18:00 Királyi borudvar. A Királyi Palotában megismerkedhet a történelmi Magyarország leghíresebb borvidékeivel és borászaival, valamint külföldi borokat is kóstolhat. Királyi Torkos Csütörtök – a vásár területén az ételek árából 50 % kedvezményt biztosítunk!

Július 8. péntek

9:30 – Királyi menet - Visegrád város Fő utcáján a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben láthatók a cseh király és fia, a morva őrgróf, bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A menetet kíséri hazai és külhoni előkelők, lovagok, katonák sokasága. Királyi palota, Lovagi tornapálya 10:30 – 12:00 Lovagi torna - A torna során több száz lovag küzd meg. Csehországból, Bajorországból, Itáliából, Lengyelországból, Felvidékről egymással és a magyar király Szent György lovagjaival. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A királyi solymászok, a gyönyörű udvarhölgyek, a számszeríjászok, itáliai zászlósok, lovasbemutatók és más látványosságok szórakoztatják a királyokat és nagyszámú nézősereget. 13:00 – 14:00 Íjászverseny – a versenyben csak korhű fegyverzettel és ruhában lehet részt venni. 14:00 – 15:00 Középkori labdajáték verseny – Két csapat faütőkkel próbálja meg a bőrlabdát az ellenfél kapujába juttatni. 15:00 – 16:30 Lovagi torna – Lásd a korábbi időpont alatt! 10:00 – 23:00 Királyi borudvar. A Királyi Palotában megismerkedhet a történelmi Magyarország leghíresebb borvidékeivel és borászaival, valamint külföldi borokat is kóstolhat.

Július 9. szombat


9:30 – Királyi menet - Visegrád város Fő utcáján a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben láthatók a cseh király és fia, a morva őrgróf, bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A menetet kíséri hazai és külhoni előkelők, lovagok, katonák sokasága. Királyi palota, Lovagi tornapálya 10:30 – 12:00 Lovagi torna - A torna során több száz lovag küzd meg. Csehországból, Bajorországból, Itáliából, Lengyelországból, Felvidékről egymással és a magyar király Szent György lovagjaival. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A királyi solymászok, a gyönyörű udvarhölgyek, a számszeríjászok, itáliai zászlósok, lovasbemutatók és más látványosságok szórakoztatják a királyokat és nagyszámú nézősereget. 12:30 – 13:30 – Lovagi hétpróba – híres magyar sportolók és laikus társaik mérik össze tudásukat csatacsillag dobásban, futásban, íjászatban, falra futásban, birkózásban, lándzsavetésben és számszeríjaszatban. 13:30 – 15:00 Lovagi torna – Lásd a korábbi időpont alatt! 15:30 – 16:30 Toldi verseny 16:30 – 18:00 Lovagi torna – Lásd a korábbi időpont alatt! 20:30 - Királyi menet – fáklyás felvonulás a város főutcáján a királyi palotáig, az összes kosztümös szereplő részvételével. 10:00 – 23:00 Királyi borudvar. A Királyi Palotában megismerkedhet a történelmi Magyarország leghíresebb borvidékeivel és borászaival, valamint külföldi borokat is kóstolhat.

Július 10. vasárnap

9:30 – Királyi menet - Visegrád város Fő utcáján a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben láthatók a cseh király és fia, a morva őrgróf, bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A menetet kíséri hazai és külhoni előkelők, lovagok, katonák sokasága. Királyi palota, Lovagi tornapálya 10:30 – 12:00 Lovagi torna - A torna során több száz lovag küzd meg. Csehországból, Bajorországból, Itáliából, Lengyelországból, Felvidékről egymással és a magyar király Szent György lovagjaival. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A királyi solymászok, a gyönyörű udvarhölgyek, a számszeríjászok, itáliai zászlósok, lovasbemutatók és más látványosságok szórakoztatják a királyokat és nagyszámú nézősereget. 12:30 – 13:30 Íjászverseny – a versenyben csak korhű fegyverzettel és ruhában lehet részt venni. 13:30 – 15:00 Lovagi torna – Lásd a korábbi időpont alatt! 15:00 – A lovagi torna befejező ünnepsége. 10:00 – 18:00 Királyi borudvar. A Királyi Palotában megismerkedhet a történelmi Magyarország leghíresebb borvidékeivel és borászaival, valamint külföldi borokat is kóstolhat.

Állandó programok:

- Középkori kikötő és hadi tábor a Duna parton, a kápolna közelében. (megtekintése ingyenes)

- Középkori vásár, régi mesterségek bemutatója a királyi palota előtt a Fő utcában. (megtekintése ingyenes)

- Gyerekjátszóház középkori játékok és kézműves foglalkozások a Fő utca 53. szám alatt. (megtekintése ingyenes)

- A platánsor mindkét oldalán XIV-XV. századi katonai táborok épülnek, ahol korhű élet zajlik. A látogató betekintést nyerhet a vitézek sátraiba, megismerkedhet a kor fegyverzetével, ruhaviseletével. (megtekintése ingyenes) A táborban ki lehet próbálni a lovaglást, íjászatot, lándzsavetést, csatacsillag dobást.

- A parkszínpadon és a Mátyás szobornál vásári komédiák, történelmi táncbemutatók, régi zenei koncertek várják egész nap az érdeklődőket. A királyi palotában középkori babakiállítás és vásár lesz. (megtekintése ingyenes)

- A Salamon-toronynál a várudvar színpadán régi zenei koncertek, trubadúr verseny, szerelmi hétpróba, vásári komédiák szórakoztatják a közönséget. (megtekintése ingyenes)

- A Fellegvárban középkori ostromszer bemutató, Szent Korona kiállítás és a királytalálkozót bemutató panoptikum, lovagi torna, koncert fogadja a közönséget.

További információ:
Tel.: 06-30/933-7749
Email: info@szentgyorgy-lovagrend.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.